Hvad er en business casual dresscode?

HR
Business casual dresscode

Her ses fem funktionærere i en afslappet business casual dresscode.

En business casual dresscode er en bestemt påklædning, der er bestemt af ens arbejdsplads. Det vedtages oftest af direktøren, at medarbejdere vil arbejde bedre og være mere komfortabelt i almindelig afslappet tøj, i stedet for jakkesæt eller lignende. Det er meget svært, at forklare en simpel definition på en business casual dresscode, da det variere meget fra virksomhed til virksomhed. Enhver arbejdsplads har deres egne standarder og forventninger til de ansatte.

Man kan dog beskrive det således, at virksomheder der ikke har decideret noget med ens kunder at gøre ofte har en tendens til at have en mere afslappet stil omkring tøj på arbejdspladsen. Det kunne for eks. være en IT virksomhed, hvor man ofte er på kontoret og ikke møder ens kunder face to face. Der vil man møde ens kunder gennem en telefon og derfor kan de gå mere afslappet klædt end andre. Mens virksomheder der har nær kontakt med deres kunder og møder kunder dagligt, ofte har en mere præsentabel påklædning på, i form af jakkesæt, skjorte eller lignende. De er et billede ud af til for virksomheden og derfor skal de være præsentable, hver gang de møder deres kunder. Der kommer man ikke langt med en afslappet stil, så ens arbejdstøj, skal dermed passe til den enkelte virksomheds stil.

Business casual dresscode
Her ses fem funktionærere i en afslappet business casual dresscode.

Der er dog den helt klarer fordel, at medarbejderne vil føle, at de har noget mere behageligt og afslappet tøj på, når de er på arbejde. Det kan have en positiv indvirkning på der moral og motivation, til at yde en ekstra indsats. Nogle vil således kunne arbejde hurtigere og overgangen fra arbejde til andre aktiviteter, vil pludselig gå meget hurtigere, i det der ikke skal skiftes tøj. Samtidig vil det også kunne spare virksomheden for en masse penge, da det ikke vil være nær så dyrt, som at alle skal rende rundt i et jakkesæt. De penge vil man kunne bruge andre steder i virksomheden og på den måde forhåbentlig øge indtjeningen fremadrettet.

Der kan også være nogle fordele. Tager man eksempelvis en bank eller advokatfirmaer, vil det ikke være ideelt, for sådan en arbejdsplads, at have en business casual dresscode, da de vil kunne fremstå useriøst. Der er visse brancher, hvor man er nød til at være formel klædt og ligeledes, hvor man udstråler selvsikkerhed og styr på tingene. Dermed ikke sagt at andre brancher ikke skal have styr på tingene, men banker, advokatfirmaer m.m. er lidt en branche for sig selv, hvor man forventer som kunde, at de er velpåklædt. Det vil i hvert fald være svært, at få en ledelse i en bank til at sige god for, at de skal indføre en mere business casual dresscode.

I sidste ende er det de enkelte virksomheder, der selv laver regler for, hvordan deres ansatte skal gå påklædt. For hvordan betegner man en afslappet business dresscode? For mænd vil en polo og en skjorte med krave være en afslappet måde at gå klædt på. Mens for kvinder vil det oftest være en kjole eller et par jeans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *