Hvad er tre-to-en.nu projektet?

Iværksætteri
Iværksætter projekt

18 iværksættere tager snart hold på 2 måneders intensiv iværksætteri. 6 iværksættere skal bo på Fyn, 6 skal på i Jylland og 6 skal på bo Sjælland. I de 2 måneder er det meningen, at 6 iværksættere rundt på hver deres højskole, skal forsøge at skabe sig en fornuftig forretning. Ikke kun en forretning nu og her, men en der med tiden, skal kunne blive en økonomisk god forretning. Om det bliver en eller flere forretninger er op til iværksætterne, der skal bo sammen under samme tag i 2 måneder. I første omgang var det meningen, at 18 iværksættere skulle seks i tre forskellige lejligheder i Danmark. Dette kunne dog ikke lade sig gøre alligevel, da det ikke var til at finde noget og huslejen blev for dyr. Det er ikke bare lige sådan, at finde en 6-værelses lejlighed i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Derfor blev det i stedet højskoler på de tre forskellige øer.

Iværksætter projektHele projektet støttes op af Erhvervsstyrelsen med 100.000 kroner. Det betyder også, at beboerne ikke skal betale for at bo der eller internet i 2 måneder. Samtidig har de mulighed for at få råd og vejledning af nogle af landets største iværksættere, der ved hvad de snakker om. Op mod 50 mentorer er knyttet til projektet og de enkelte iværksættere på de 3 forskellige højskoler, har dermed mulighed for at sparrer med succesfulde fuld i branchen, der har flere års erfaring.

Alle har kunnet ansøge om at deltage i det her projekt og om, der har været mange om buddet vides ikke. En ting de har tilfælles er, at de alle brænder for iværksætteri og er villige til at afsætte 2 måneder af, hvor der ikke bliver lavet eller snakket om andet end iværksætteri. Dog skal der nok med sikkerhed blomstre nogle gode forretninger og idéer op indenfor de 2 måneder. Der er i hvert fald stor sandsynlighed for at det kan lade sig gøre, i og med de også har 50 mentorer til rådighed. Ydermere arbejder de intensivt med deres idéer og forretning i hele 2 måneder. Det er rigtig mange timer, man har til at få stablet en fornuftig virksomhed på benene.

Det er Jonathan Løw, der har sat hele dette projekt i gang, hvilket med garanti kan være en kæmpe inspirationskilde for mange andre iværksættere. I sær unge, hvor vi i dag ser flere og flere få øjnene op for hele branchen og området omkring det at være iværksætter. Der har aldrig været så mange unge iværksættere, som er tilfældet i dag anno 2014. De unge drømmer om at være selvstændige og drive deres egen virksomhed som aldrig før. Vi ser også, at der skal være mulighed for, at vælge innovation i folkeskolen. Noget en ung iværksætter med navnet Casper Blom bl.a. har snakket med flere politikere om og det ser ud til, at det har været det hele værd. Det virker i hvert fald som om, at politikerne har fået øjnene op for hele området og at det vil kunne skabe nogle flere arbejdspladser i fremtiden, hvis de unge allerede fra en tidlig alder har beskæftiget sig med iværksætteri og det at drive en virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *