Hvordan laver man en dresscode i virksomheden?

HR
Dresscode i virksomheden

Når der skal laves en dresscode i virksomheden er der ofte mange interesser der skal tilgodeses.

Et af de mest vanskelige projekter, at indføre i en virksomhed er dresscode. Det kan være svært at gøre alle folk tilfredse og der vil altid være nogle, der ikke bryder sig om den indbyrdes dresscode, som man finder i den enkelte virksomhed. Specielt fordi folk føler sig tilpas i forskellige outfits, afhængig af hvem er man er som person. Samtidig spiller ens stilling også en rolle i virksomheden. Mange ansatte vil nok se en anelse mærkeligt på en almindelig medarbejder, hvis han en dag troppet op i fuldt jakkesæt, mens direktøren og alle andre blot har en skjorte eller lignende på til hverdag.

Dresscode i virksomheden
Når der skal laves en dresscode i virksomheden er der ofte mange interesser der skal tilgodeses.

Pointen er, at det vil virke misvisende, hvis en ansat går i jakkesæt ude i virksomheden, hvis direktøren ikke går. Der skal ligesom være en harmoni mellem de forskellige stillinger, men det er egentlig op til den enkelte virksomhed at bestemme, hvilken dresscode man ønsker. Det kan dog være vigtigt at have en, så der ikke opstår samme overstående problematik, imellem medarbejderne og direktøren samt ikke mindst billedet ud af til. Det vil virke meget useriøst i manges øjne og det kan i værste fald, få betydning for virksomheden fremover.

I nogle virksomheder betyder dresscode ikke det store. Det betyder, at du kan komme på arbejde som du ønsker og i det tøj, du føler dig tilpas i. Ofte hvis virksomheden har en stram dresscode politik, vil mange af de ansatte ikke føle sig tilpas. Det kan også være et issue og gå ud over virksomheden, da de måske ikke yder deres allerbedste. Ydermere er det dog heller ikke i orden, at folk kommer på arbejde i en pyjamas og med morgenhår. Man skal se anstændig ud og vise et godt billede ud af til. Den perfekte dresscode politik er, at finde et mellemled mellem jakkesættet og pyjamassen.

Ulempen ved en stram dresscode politik kan også være, at du som direktør er nød til at overvåge dine ansatte hele tiden. Det betyder, at du er nød til at overvåge dem og se om de opfylder den dresscode politik, der er i virksomheden. For hvad hvis de ikke har og blot kommer i det tøj de selv mener, er perfekt? Er det en fyringsgrund? Skal man tage en samtale med den enkelte ansat? Eller hvordan gør man det på den letteste måde, så alle parter er tilfredse? Spørgsmål som disse kan hurtigt opstå og tage ekstremt meget tid i virksomheden. Tid man kunne have brugt på at arbejde og ikke på noget så simpelt som en dresscode politik.

Fordelen ved at folk, kan komme i det tøj de ønsker er, at de vil føle sig meget mere tilpas, når de er på arbejde. Det vil i mange tilfælde også betyde, at de vil yde en ekstra indsats, når de er på arbejde. Dette skyldtes ofte, at de ikke føler sig overvåget på samme måde og dermed i det hele taget føler sig meget mere tilpas på deres arbejdsplads. Det vil skabe mange mindre problemer, hvis folk kan komme i det tøj de selv ønsker og er man ikke tilfreds med ens ansattes dresscode som direktør, kan man evt. tage en samtale med dem og ikke gøre problemet større end det i virkeligheden er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *