Lovpligtige forsikringer for erhverv og virksomheder

Administration
Lovpligtige forsikringer erhverv

Skal du til at springe ud som iværksætter eller har du allerede startet virksomhed, så skal du være opmærksom på at der findes nogle lovpligtige forsikringer du skal tegne, hvis visse forhold er opfyldt. Læs her hvilke lovpligtige forsikringer der er for erhverv og virksomheder.

 

Arbejdsskade forsikring

Lovpligtige forsikringer erhvervArbejdsskade forsikringen dækker hvis dine medarbejdere kommer til skade og får varige men, mens de er på arbejde. Har du en enkeltmandsvirksomhed uden ansatte, så behøver du faktisk ikke tegne forskringen, selvom det kan være en god idé at forsikre dig selv mod arbejdsulykker. Og hjælper din ægtefælde dig i din virksomhed, så bør du også tegne en til ham eller hende.

Lige så snart du ansætter din første medarbejder, så er det dog lovpligtigt at du tegner en arbejdsskade forsikring. Det du skal være opmærksom på er, at hvis du har et selskab, det kan både være et IvS, et ApS eller et AS, så er du ansat i din egen virksomhed, og så skal du faktisk tegne en arbejdsskade forsikring.

 

Ansvarsforsikring for rådgivere

I nogle brancher har man et rådgiveransvar. Det er blandt andet hos advokater, revisorer, i den finansielle sektor, forsikringselskaber, fagforeninger, arkitekter og andre liberale erhverv hvor der rådgives virksomheder om væsentlige beslutninger.

I disse tilfælde er det lovpligtigt at du har en ansvarsforsikring eller rådgiver ansvarsforsikring.

 

Ansvarsforsikring for biler

Nøjagtig som det er i det private, så er det også lovpligtigt at virksomhedens biler har en ansvarsforsikring. Du vil ofte opleve er at bilforsikringen til virksomheden er noget dyrere end den er i privat regi.

 

Bygningsbrandforsikring

Hvis du både ejer den bygning du driver erhverv fra, og hvis der samtidig er gæld i bygningen, så er det lovpligtigt at du har en bygningsbrandforsikring, men du kan selvfølgelig også tegne den selvom du ikke har gæld i ejendommen. Bygningsbrandforsikringen dækker hvis din ejendom bryder i brand eller bliver ramt af lynnedslag.

 

Kilder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *