3 lette trin til en god arbejdsplads

HR

Gang på gang er det blevet bevist, at glade medarbejdere, der trives på deres job, præsterer bedre, og derved øger produktiviteten hos virksomheden. Der er forskellige måder at øge tilfredsheden på, og vi har samlet tre lette løsninger, der er lige til at implementere på din arbejdsplads.

1) Tilbyd dine medarbejdere mere læring

Der er ikke noget, der skaber mere utilfredshed, end ansatte, der føler, de ikke rykker sig professionelt på deres arbejdsplads. Tilbyd dem kurser inden for forskellige kompetencer, som de føler, de får et godt udbytte af.

Lær f.eks. dine medarbejdere, hvordan man bruger sociale medier på en professionel måde, eller tilbyd dem et kursus i valg af den rette a kasse. Både kurser, der styrker dem professionelt og personligt, er med til at gøre de ansatte mere tilfredse og glade for deres arbejdsplads. Book en professionel konsulent, som ved, hvad de taler om, og deltag selv i mødet, så du er på lige fod med dine ansatte. Husk, at medarbejdere respekterer en leder mere end en chef. En chef fortæller, hvordan man gør, mens en leder viser det.

shutterstock_347420135

2) Skab et godt fysisk arbejdsmiljø

De rigtige møbler og personalegoder er en vigtig ting, når det drejer sig om medarbejdernes trivsel. Sidder dine medarbejdere ned det meste af dagen, er det vigtigt med ergonomiske korrekte møbler, der forebygger skader på muskler og led, og samtidig også formindsker virksomhedens sygedage.

Er din arbejdsplads mere et sted, hvor de ansatte står op og bevæger sig, er det vigtigt med at pusterum i behagelige sofaer, hvor de ansatte har mulighed for at hvile sig og samle ny energi. Hos enhver virksomhed er det dog vigtigt, at der er koldt vand og kaffe til dine ansatte – som denne kan lave. Jo flere personalegoder, du kan tilbyde, som f.eks. onsdagskage eller en fyraftensøl om fredagen, jo bedre.

3) Skab et godt social arbejdsmiljø

Ligeså vigtigt, som det er at have et fysisk godt arbejdsmiljø, ligeså vigtigt er det at have et godt socialt miljø. Som nævnt i forrige afsnit kan en fredagsøl efter arbejde være en god ting for de fysiske omgivelser, men lige således for en sociale. Personalearrangementer, hvor man har muligheden for at ryste sammen og lære hinanden at kende på et mere socialt niveau, er en vigtig del af arbejdsmoralen, og styrker den overordnede tilfredshed. Hvis en medarbejder føler, der bliver taget godt hånd omkring de ansatte rent socialt, er de også mere tilbøjelige til at arbejde mere effektivt.

Det var tre lette punkter, du kan arbejde på for at skabe et bedre miljø for dine ansatte. Det vigtigste er, at dine ansatte føler sig lyttet til og respekteret. Find tid til at gøre noget for dine ansatte, og brug dem som hjælp. Opret et personaleråd, hvor I sammen gør arbejdspladsen til et bedre for sted for alle. Det hjælper både på den tid og energi, du skal lægge i det, og samtidig føler de ansatte, at de bliver hørt og selv er med til at gøre det bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *