Kom godt i gang med din nye virksomhed

Iværksætteri

Synes du at du sidder med den bedste ide til en ny virksomhed? Eller mener du, at dine initiativer kan revolutionere en bestemt branche? Så kan det være, at du skal overveje at starte din egen virksomhed op.

Men hvor skal du starte og er der måske allerede nogen, som gør sig i det, du har i tankerne? I denne artikel finder du måske lige de råd, som kan hjælpe dig et skridt nærmere din egen succesfulde virksomhed.

Tror du, at du har en original ide?

Hvis du mener, at du sidder med ideen til et helt nyt produkt, som ikke allerede findes, er det selvfølgelig med at være hurtig. Først og fremmest er det en god ide at få din ide skrevet ned. Du skal have gjort din opfindelse konkret og håndgribelig. Dermed er det nemmere at forholde sig til hele konceptet.

Herefter skal du selvfølgelig have undersøgt, at der ikke allerede er nogen på markedet med din ide. Dette kan du undersøge hos Patent- og Varemærkestyrelsen, og viser det sig, at du er alene om ideen, så kan det være en god ide at tage patent på ideen allerede fra start.

Kravene for at kunne patentere er: at din opfindelse er ny både i Danmark og resten af verden, at den adskiller sig væsentligt fra allerede eksisterende løsninger og opfindelser, samt at den kan udnyttes i industriel produktion.

Undersøg markedet

Når du har fået de overstående ting på plads, kan du begynde at undersøge, om der er et marked for din opfindelse. Du har måske allerede en masse ideer til, hvor dit produkt eller service kan være nyttigt, og hvem som vil investere i det; men lever dine ideer op til den virkelige verden?

Når din opfindelse er gjort håndgribelig, kan du begynde at arbejde på, hvordan du vil præsentere den for potentielle kunder og investorer. Du skal ud og præsentere din ide for alle potentielle kunder og investorer, og hvis du ikke kan overbevise dem om, at din virksomhed er værd at bruge penge på, så er løbet så godt som kørt. Det er derfor meget vigtigt at din præsentation sidder lige i skabet.

God rådgivning er vejen frem

Når din nye virksomhed først rigtig begynder at tage form, er der en hel masse vigtige beslutninger som skal tages. Du skal have en strategi, som er holdbar i fremtiden og sørge for at de valg, du tager her og nu, også kan betale sig senere i forløbet. Derfor kan den rigtige rådgivning være altafgørende for din virksomheds fremtid. Hos Arbejdernes Landsbank får du langsigtet rådgivning med udgangspunkt i strategi og forventninger til fremtiden.

Held og lykke med din drøm!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *