Vælg den rigtige a-kasse

Arbejdsmiljø

I tidernes morgen da du valgte hvilken a-kasse, du skulle blive medlem i, valgte du måske bare den første, som lige var til rådighed. Og det var måske også ganske tilstrækkeligt dengang, du stadig var ung. Men har du tænkt på, hvor kompetent den i virkeligheden er, hvis du pludselig skulle stå arbejdsløs?

 

Det er en ting, som er nemt at glemme. Man betaler et beløb hver måned for at være sikret dagpenge, men alligevel kan det at blive arbejdsløs godt ligge fjernt for mange. Man kan jo aldrig vide sig sikker. Netop derfor er det vigtigt at være opmærksom på at vælge den a-kasse, som kan understøtte dig bedst, hvis du alligevel skulle miste jobbet.

 

Du får økonomiske sikring

Alle a-kasser giver dig økonomisk sikring, hvis du skulle blive arbejdsløs. Men alle tilbyder ikke det samme. Tværtimod, så svinger a-kasserne faktisk en del især på forskellige parametre ved lønsikring; heriblandt dækningsbeløb, kvalificeringsperiode og selvrisiko.

 

Afhængig af din nuværende situation bør du naturligvis først og fremmest kigge på, om du i dit nuværende medlemskab bliver tilbudt lønsikring – og hvor meget det koster. Uden lønsikring vil du sandsynligvis få et relativt lavere beløb i dagpenge end ellers, men det er generelt bestemt af dækningsløbet. Dækningen varierer både i beløb pr. måned og den maksimale procentdel af din løn, samt i hvor lang tid dækningen varer. Derudover er prisen for løndækningerne også forskellige, ligesom kvalificeringsperioden og selvrisikoen også er.

 

Er du på udkig efter en sikker løsning, så klik her, og slip for at skulle tage stilling til massere af bedømmelsesparametre, som kan gøre valget svært.

 

Hvor godt kender a-kassen dit erhverv?

En af dine højeste prioriteter i valg af a-kasse bør være, hvilke erhverv de har bedst kendskab til. Nogle a-kasser specialiserer sig i særlige erhverv, nogle indenfor business og andre indenfor noget helt tredje som selvstændige. Naturligvis er det også dette, der afgør, hvor godt kendskab de har til netop din branche.

 

Branchekendskab er én af de vigtigste parametre, du bør vælge a-kasse baseret på. For det er dette, der afgør, hvor godt guidet du bliver i jagten på dit næste job eller på et karriereskifte. Helt simpelt så bør a-kassens kendskabet til netop dit erhverv være god. Er den dette, vil det forplante sig helt ned til deres specifikke tilbud til din jobjagt.

 

Alt lige fra hvordan du benytter dig af LinkedIn, hvordan du skriver en god ansøgning, hvordan du bør prioritere dit CV, og til hvordan bør agere til jobsamtalen, kan variere fra erhverv til erhverv. Så hvis det er længe siden, at disse ting har været aktuelle for dig, er det heldigt, at den rette a-kasse kan assistere dig i hele processen – hvad end det er på baggrund af karriereskifte, jobskifte eller jobsøgning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *