Tre gode tips til et bedre miljø på arbejdspladsen

Uncategorized
ergononomiske produkter

 

Forskning har efterhånden fået de fleste virksomhedsejere overbevist om vigtigheden af et godt og sundt miljø på arbejdspladsen. Faktorer lige fra møbler, rum og lys til socialt sammenhold, kommunikation og arbejdstider kan påvirkes til at forbedre din virksomhed og den indsats, der ydes på den. Går du rundt og overvejer, hvordan du kan forbedre miljøet i din virksomhed, så kig med her. Her er samlet tre gode, konkrete råd til, hvordan du som ansvarlig kan sikre et bedre miljø for dine ansatte og dermed øge kvaliteten af deres arbejde.

Rum

Et sted at starte kan være rumfordeling og indretningen. Hvad møder dine ansatte, når de træder ind på arbejdspladsen hver morgen? Er det indbydende og socialt, eller er det præget af at være et sted, hvor man arbejder?  Din arbejdsplads skal være et sted, hvor folk har lyst til at være, og hvor de føler, at de har gode rammer til at udføre deres arbejde. Det er vigtigt, at der er steder, hvor folk kan mødes og snakke – den sociale kontakt fremmer ikke blot velværen hos den enkelte medarbejder, men styrker også sammenholdet og kommunikationen. Små pusterum i form at et par caféborde mellem de enkelte arbejdsstationer, et sofahjørne eller et større fælleslokale kan indbyde til den menneskelige kontakt imellem dine medarbejdere i de små kaffepauser og gøre en stor forskel.

Møbler

 Ud over det sociale, er det også vigtigt, at de mere praktiske rammer er i orden. Gode, behagelige møbler er essentielle for et godt arbejdsmiljø, og indbydende arbejdsstationer kan gøre en forskel på travle dage, hvor dine medarbejdere måske har en lidt lav motivation. Hvis du vil have, at dine medarbejdere leverer en god arbejdsindsats, skal de også have fleksible rammer til det. Det kan være, at de skal sidde i hold og have mulighed for at afskærme sig med skillevægge, at de skal kunne stå op, mens de arbejder på computeren, eller at de skal kunne læne sig tilbage i kontorstolen, mens de foretager telefonopkald. Efterhånden findes der mange muligheder for at give dine medarbejdere alsidige arbejdsstationer – og fx hæve-sænkeborde og funktionelle kontorstole er fast inventar på mange arbejdspladser, hvilket giver gode resultater. Det er desuden nemt at gå til. Køb dine kontormøbler her.

 Tech

 For at dine medarbejdere skal føle, at de bliver taget seriøst, skal de have adgang til ordentligt udstyr. Det er ikke nødvendigvis nok med gode lokaler, indbydende indretning og funktionelle arbejdsstationer. Computere, boards, tablets og andet udstyr er en vigtig del af hverdagen på mange arbejdspladser, og hvis det halter lidt bagud på den front, kan det være et stort irritationsmoment for dine medarbejdere. Nyt udstyr (ikke nødvendigvis det dyreste) kan give arbejdsdagen et bedre flow og forkorte og forenkle forskellige processer. Samtidig med at de fleste ansatte selvfølgelig ser det som en bonus med nyt udstyr.

Hvis du tænker at give din virksomhed en overhaling med nyt inventar, nye computere eller andet, kan du overveje at tage et lån, så det ikke bliver en alt for stor økonomisk mundfuld.  Det er ikke nemt at overbevise långivere om at lade netop din virksomhed optage lån, men det er der heldigvis råd for. Undersøg på Lendino.dk, hvordan nye typer erhvervslån kan forenkle processen for dig om erhvervsleder, så du kan gå i gang med at optimere din virksomhed uden besvær.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *