Få styr på opstartsfasen som selvstændig

Uncategorized

Der er mange ting at holde styr på, når man som innovativ sjæl springer ud som selvstændig. Selvstændige findes i mange forskellige afskygninger, og det er både forhenværende topchefer, kantinedamer og advokater samt nyuddannede akademikere eller fagudlærte, der tager springet. Ingen af de selvstændige har ens fremtidsplaner eller samme baggrund, men fælles for dem alle er, at de som selvstændige har noget nyt at lære. Derfor er der flere gode råd og tricks, du kan benytte, hvis du overvejer at blive selvstændig. Vi præsenterer dig for en god måde at få styr på bogføring og økonomien på, mens vi også giver nogle gode praktiske råd til lokalisering af din virksomhed.

Hvordan får man styr på økonomien?

Det kan være svært at overskue økonomien. Det er især svært at vide på forhånd, inden man starter op, hvilke udgifter der egentlig er forbundet med at være selvstændig og have en virksomhed. Der er mange ting at have styr på ud over økonomien, blandt andet skal man som selvstændig snakke med leverandører og kunder, sætte sig ind i regler og love angående det at drive virksomhed og have styr på kontrakter og aftaler. Derfor føles det ofte som en gave sendt fra himlen, når selvstændige opdager, at der findes lettere løsninger, der kan hjælpe økonomien på vej.

Du vil kunne finde en ny, smart regnskabsapp i Appstore. Med den bliver du langt mere mobil og kan håndtere økonomiske gøremål på farten. Du kan eksempelvis sende fakturaer og tilbud til dine kunder, betale og bogføre regninger og registrere kørselsdistancer via appen på din smartphone. På den måde behøver du ikke at vente med at registrere forskellige ting, til når du sidder ved computeren – du har altid dit økonomiske overblik lige ved hånden. Klik her og lær appen bedre at kende. Du vil som selvstændig helt sikkert ikke fortryde det.

Lokalisering kan være afgørende

Hvor vigtig en god lokalisering af virksomheden er, er meget forskelligt. Det kan dog have afgørende konsekvenser for nogle. Det hele afhænger af virksomhedstype, og hvad du vil sælge eller producere. Er du selvstændig, og kunne du tænke dig at åbne en butik, kan det være både aktuelt og relevant for dig at finde et butikslokale med en god placering, så kunderne let og ofte kan besøge din butik fysisk. Er det derimod en webshop, du gerne vil stable på benene, har du måske brug for lagerplads. Her er det ofte ikke nær så vigtigt med en central placering i midtbyen, fordi forretningsgangen består af at sende produkter og ikke at vise dem frem i en fysisk butik. Mangler du lokaler til din virksomhed, eller vil du blot undersøge de muligheder, der er på markedet? Der er hyppige udskiftninger i erhvervslejemål samt mange forskellige ejendomsmæglere at vælge mellem. EDC.dk er eksperter i erhvervslejemål, både når du skal sælge og købe. Undersøg på hjemmesiden her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *