Ha’ den rigtige firmapolitik – tilskynd brug af kortholdere!

Salg og markedsføring
en-kortholder

Som ejer af en business kan det være svært at holde tungen lige i munden. Der er mange ting, du skal holde styr på. Det er især ikke let at kende den rigtige strategi for brug af f.eks. firmakort. Det kan være du er i tvivl om, hvordan du skal stå ift. denne problematik. Det er vigtigt at implementere en ordentlig politik ift. brugen af firmakort. Du ønske ikke som ejer, at folk misbruger det.

Som businessejer kan det være en god ide at købe kortholdere til dine ansatte. På den måde så mister de ikke deres kort og kan lettere holde styr på firmakort osv. Derudover er det vigtigt, når man som ejer prøver at minimere omkostninger, at have en ordentlig strategi. Det er vigtigt at have klare regler for, hvad dine ansatte kan bruge kortet til og hvad de ikke kan bruge det til.

Her i artiklen finder du nogle gode pejlemærker til brugen af firmakort.

Kortholderens ansvar

Det er vigtigt at have en god politik, når det kommer til kortholderen. Først og fremmest så har de ansvaret for kortets sikkerhed – hvad end det måtte være for et kort. Derefter har de ansvaret for firmaets informationssikkerhed. Firmaet og dets ejer skal være gode til at kommunikere, hvor meget den ansatte må bruge, altså hvad grænserne er og hvad der forbryder sig mod denne politik. Evt. hvilken straf den ansatte måtte få i tilfælde af, at de forbryder sig mod reglerne. Det er også vigtigt, at den ansatte ved, at det kun er den, som må benytte sig af kortet og ingen andre individer.

Begrænsninger for brug af firmakort

Når dine ansatte har fået deres kortholdere og firmakort, så er det vigtigt, at der er nogle helt specifikke og klare grænser for, hvad de må bruge. Det burde være begrænset til specifikke opgave, der er i forbindelse med rejserelateret arbejde osv. Hvis nogen af firmaets kortholdere overskrider beløbet, så skal de selv dække det.

Alternativt brug af kortholdere

Kortholdere kan også bruges til at opbevare navneskilte. Det kan være, at der er kommet en ny på arbejdet. Så er det rart, at man let kan identificere hinanden. Derudover er det en ideel genstand at have sine visitkort i. Man ved aldrig, hvornår man får brug for at repræsentere firmaet eller sig selv, hvorfor det altid er vigtigt at have noget, hvor man kan have sine visitkort i.

Evaluering af kortholderes og brugen af kort

Hvis man implementerer firmakort, så er det godt at have nogle evalueringer, så man kan se, hvordan det går med hver enkelt person og deres brug af firmakort. Det er anbefalet, at man gør dette hver måned. På denne måde bliver det lettere for brugeren/ansatte at give feedback, men også for ejeren at forbedre sin strategi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *