Sådan vælger du a-kasse efter din uddannelse

HR

Når du efter endt uddannelse skal ud at vælge en a-kasse, gælder det uden tvivl om at undersøge markedet grundigt forinden, da du har mulighed for at spare mange penge samt tid ved at sammenligne de forskellige a-kasser med hinanden. Det nytter derfor ikke blot at vælge den første og den bedste – i hvert fald ikke, hvis du er interesseret i en a-kasse, der giver dig nogle gode og fordelagtige betingelser. Hvad mange studerende ikke er klar over er, at det faktisk er ens helt eget ansvar at sørge for, at man er meldt ind i en a-kasse, og det er en rigtig god ting at være medlem af, eftersom den giver en økonomisk sikkerhed, såfremt man skulle blive ledig efter endt studie. Du vil her i artiklen blive præsenteret for alle de aspekter, du bør overveje, inden du vælger a-kasse efter din uddannelse.

 

Den dyreste a-kasse er ikke nødvendigvis den bedste

 

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at du langtfra behøver at vælge den dyreste a-kasse, da denne nødvendigvis ikke behøver at være den bedste og mest fordelagtige for dig – reglerne er nemlig de samme for dagpenge, hvad end du vælger en dyr eller billig a-kasse. Du kan i stedet enten vælge at sammenligne a-kasserne ud fra medlemsprisen, den faglige profil, beliggenhed, medlemstal eller andet, så du kan finde lige akkurat den a-kasse, der lever op til alle dine krav.

 

Se en samlet oversigt over a-kasser her.  

Bør man vælge en tværfaglig a-kasse eller ej?

 

Når man efter endt uddannelse skal vælge a-kasse, er der et hav af muligheder, og det kan således være svært at finde hoved og hale i det hele. Du kan eksempelvis vælge en tværfaglig a-kasse, som betyder, at den tager imod studerende fra alle fag. Herudover kan du også vælge en fagspecifik a-kasse, som aktivt går ind og udvælger de medlemmer, den ønsker at optage. Det er uden tvivl de tværfaglige a-kasser, der vokser mest i øjeblikket, men når det kommer til, om man bør vælge det ene fremfor det andet, er det vigtigt at huske på, at du skal vælge lige akkurat den a-kasse, som passer bedst til din profil samt din nuværende situation. Fordelen ved en tværfaglig a-kasse er, at du her nemmere vil kunne øge dine kompetencer ift. arbejdsmarkedet, i og med at de ikke er så fokuseret på en bestemt branche, og så er det desuden ofte de tværfaglige a-kasser, der har de billigste medlemspriser.

 

Vælg en a-kasse med fordelagtige rabatter

Der er også andre aspekter, du bør være særligt opmærksom på, når du skal vælge a-kasse, og det er bl.a. rabatter, medlemstilbud samt alle de andre fordele, som du kan nyde godt af som medlem af den pågældende a-kasse. Du kan eksempelvis få rabat på kurser, advokathjælp, forsikring osv., og disse goder er uden tvivl rigtig gode at have, da det ellers er noget, der vil komme til at koste dig rigtig dyrt i længden. Så hvis du tænker, at du vil skulle få brug for nogle af disse ting inden for den nærmeste fremtid, bør du uden tvivl vælge en a-kasse, der tilbyder disse fordelagtige rabatter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *