Hvor dyrt er det at starte et firma?

Erhverv & iværksætteri
Lån

Har du en lille drøm om, at du gerne vil starte et firma? Så spørger du nok jævnligt dig selv om, hvor dyrt det egentlig er at opstarte sådan et firma. I denne artikel vil vi snakke lidt nærmere om dette og ved at læse med kan du måske få en bedre ide om hvilke udgifter der venter dig, hvis du vælger at starte et firma. Læs med her hvis det har interesse.

Det kommer meget an på firmaet

Hvor mange penge du helt præcis vil skulle ligge til side, før du kan starte dit firma, kommer meget an på hvilket firma du vil starte og hvilke services/produkter du vil tilbyde. Hvis du for eksempel gerne vil starte et rumraketsfirma, så koster det betydeligt mere end hvis du vil lave online konsultation.

Det er derfor også vigtigt, at du ikke blot går i gang med at lave et firma sådan uden videre. Du skal først foretage dig en del undersøgelser om markedet, som du er ved at træde ud på. På denne måde vil du ikke blot sikre dine egne chancer for at overleve som firma. Du vil også give dig selv en meget bedre – og mindre stressende – start, da du har en bedre ide om, hvad det er du giver dig i kast med.

Sæt dig ned og regn det hele ud; hvilke ting skal du kunne betale for med det samme? Hvilke udgifter kommer løbende? Er det muligt at tage et lån af banken eller investorer, så du kan komme godt i gang? Og hvad er lånebetingelserne i så fald?

De ting der altid skal betales

Når det så er sagt, så er der dog nogle ting, som næsten alle firmaer skal kunne betale, når de først starter op. Det kan i nogle tilfælde for eksempel koste noget at få et CVR-nummer, som alle firmaer skal have. Og derudover skal en del danske firmaer også have en LEI-kode, hvis de handler med værdipapirer. Det er derfor værd at undersøge hvad en LEI kode pris ligger på, så du kan skrive det ind i dit budget.

Derudover kan der også være en del udgifter forbundet med leje af lokale, personale og meget mere. Måske der også kommer nogle udgifter i forbindelse med kurser som du og dine ansatte kommer på? Det kommer som sagt igen meget an på dit firma og hvilken firmamodel du har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *