Drømmer du om et job som låsesmed?

Erhverv & iværksætteri

Er du typen, der er god til teknologi og mekanik? Så er jobbet som låsesmed måske noget for dig. Som låsesmed får du nemlig brug for din interesse for teknologi og mekanik. Låsesmeden arbejder med låse, adgangskontrolsystemer og mange forskellige alarm- og sikringssystemer. Systemerne er både til folks private hjem og til store og små virksomheder. Derfor kan jobbet som låsesmed give dig en hverdag, hvor der er stor variation, og du skal både kunne fremstille, montere, fejlfinde og vedligeholde alarm- og sikringssystemer. Som låsesmed skal du altid være opdateret i den nyeste teknologiske udvikling inden for faget, og du skal derfor have både lysten og evnen til at sætte dig ind i de alle nye systemer og følge med i den udvikling, der hele tiden sker på området for låse- og sikringssystemer. Som låsesmed skal du også kunne noget med en computer. Der er nemlig behov for masser af viden om datanetværk, som bliver brugt, når du skal arbejde med de mange forskellige adgangskontrolsystemer.

Hvordan bliver du låsesmed?

Du kan starte på uddannelsen til låsesmed, når du er færdig med folkeskolen. Det kræver godt nok, at du som minimum har fået karakteren 02 i fagene dansk og matematik. Hvorfor det vil du måske spørge. Det er fordi, matematik er nødvendigt, når du skal lære at beregne låsesystemer, så du kan være sikker på, at det er de rigtige nøgler, der åbner de rigtige døre. Du har derfor et stort ansvar som låsesmed. Men ikke nok med det. Som låsesmed er du også nøglen til mange danskeres sikkerhed og tryghed. Du vil derfor få ansvar på rigtig mange forskellige områder.

Selve uddannelsen varer 4,5 år, og du skal starte med to grundforløb, som begge er af 20 ugers varighed.  Derefter kan du starte på det, der hedder hovedforløbet, hvor du både er i praktik og på skoleophold. Skolen er cirka 10 uger pr. gang. Du læser til låsesmed på teknisk skole. Når du gerne vil være låsesmed er det en fordel, hvis du er god til at bruge dine hænder, har en god finmotorik, kan samarbejde, er serviceminded og ikke mindst, at du har en ren straffeattest.

Hvad indebærer jobbet som låsesmed?

Som låsesmed skal du have et godt kendskab til alle de produkter, låsesmede sælger. Du skal også selvstændigt kunne sælge dem til kunderne og servicere produkterne ude hos kunderne. Det er derfor vigtigt, at du er serviceminded. Men evner som detektiv kan også være gode at have, da du skal kunne udforske og finde fejl, når disse opstår på de forskellige systemer.

Som låsesmed har du mange opgaver, og du vil også komme til at arbejde på forskellige tidspunkter, da der er brug for låsesmede på mange tider af døgnet. Det kan være, der er en, der har smækket sig ude. Det kan være en alarm, der går i gang i et sikringssystem et sted.

Der er brug for låsesmede overalt i landet, men forvent at finde de bedste jobmuligheder i de større byer. Der er bare mere efterspørgsel på en låsesmed i København, end der er på en låsesmed i Skagen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *