Det gode arbejdsliv – har I brug for hjælp?

Hvad end du sidder på den ene eller den anden side af skrivebordet, så kan der være mange årsager til, at arbejdslivet ikke fungerer optimalt.Det kan være udfordringer i ledelsesøjemed, opsigelser, omstruktureringer eller individuelle trivselsproblemer på arbejdspladsen. Der er ikke to udfordringer, der er ens – derfor er løsningen naturligvis heller ikke den samme. For at opnå et godt arbejdsliv, må man starte med at anerkende, at det ikke er alle problemer, der kan klares i opløbet, og som dermed skal løses med professionel hjælp udefra. Det er netop hvad AS3 Transition kan hjælpe med.

Forandringer er godt

Ofte er det forandringer på arbejdspladsen, der er årsag til, at udfordringer og konflikter opstår. Eller det er i hvert fald det, vi bilder os selv ind. Ifølge AS3, som har mere end 25 års erfaring i den professionelle rådgivningsbranche, så kræver nye strukturere først og fremmest accept og forståelse på alle niveauer i virksomheden.

For at nå de forretningsmæssige mål, kræver det oftest forandringer – omstruktureringer, nye tiltag, udfasning af gamle vaner og så videre. For at processen bliver succesfuld og en positiv oplevelse, så er det afgørende at alle – medarbejdere som ledere – er med på vognen. Det vil sige forstår og anerkender det, der er sker i virksomheden. Budskabet er vigtigt, men kan være svært at kommunikere ud, derfor kan det være givet godt ud at modtage hjælp udefra.

Tag hånd om udfordringerne

Der findes forskellige måder, hvorpå du som leder eller medarbejder kan komme krisen i forkøbet og forebygge kendte udfordringer som mistrivsel og stress på arbejdspladsen. Det gode arbejdsliv er der ingen, der kommer sovende til, og derfor er det vigtigt at forebygge, hvor man kan.

  • Husk, alle har et fælles ansvar for at skabe trivsel på arbejdspladsen.
  • Travlhed og stress er to forskellige ting – har man travlt, er man ikke nødvendigvis stresset. Men kan godt være stresset, uden at have travlt. Stress kræver professionel hjælp.
  • Tydelig og god ledelse giver fælles fokus mod at nå målet om at skabe god trivsel.
  • Sørg for gode relationer mellem ledelse og medarbejdere – dialog er nøgleordet.

Hvad end de udfordringer I oplever på arbejdspladsen beror på omstruktureringer, travlhed eller mistrivsel så kræver de, at der tages hånd om dem før eller siden. Igen er det vigtigt, at hver udfordring eller problemstilling håndteres individuelt og med fokus på det enkelte menneske, der er en del af det. AS3 Transition kan tilbyde professionel hjælp i form af coaching, workshops og rådgivning eksempelvis i forbindelse med stress og mistrivsel i arbejdsmiljøet. Vi kender alle historien fra naboen, kollegaen eller måske fra dig selv. Mistrivsel og stress er ødelæggende for en arbejdsplads og menneskene, der har sin daglig dag her, derfor er det vigtigt anerkende udfordringerne. Se mere på www.as3transition.dk og bliv klogere på, hvad du og virksomheden kan opnå med den rette rådgivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *