Konsolidering i hosting-branchen er blandet nyt for kunderne

Administration

Hosting

Zitcom-koncernen med brands som Wannafind og UnoEuro blev for nyligt opkøbt og sammenlagt med ScanNet fra Kolding af den britiske kapitalfond HG Capital.

Og her i januar måned investerede finansmanden Frank Mortensen i hostingeventyret Venzo Hosting.

En trend synes derfor skabt i hostingbranchen. En trend, der gør det spændende at eje et hostingfirma og som er blandet nyt for kunderne. De mange penge der flyder ind i branchen betyder bedre infrastruktur og service, men kunderne risikerer også at en prisstigning med den mindre konkurrence og de bedre produkter følger med.

Bedre finansiering giver hurtigere udstyr

For de fusionerede virksomheder er det især muligheden for konsolidering af ressourcer til support og drift og derved flere penge på bundlinjen, der giver incitament til en sammenlægning.

Det hører dog også med, at sammenlægninger og opkøb ofte fører til investeringer eller i hvert fald nemmere adgang til kapital for virksomhederne.

Kapital, hosting-virksomhederne kan bruge til at opgradere deres infrastruktur til at akkompagnere flere kunder, modstå de tusindvis af hackerangreb en hostingudbyder på dagligt plan møder og meget mere. Opkøb og sammenlægninger kan for kunderne derfor føre til reelt bedre service.

Hosting

Pris kan stige

Prisen på især billige webhoteller er med tiden faldet til et bundniveau. Flere udbydere som Meebox og AzeHosting har da også reageret på dette og har i løbet af 2015 hævet priserne på deres billigste webhoteller. Med en enkelt supporthenvendelse er det muligt næsten at fjerne et helt års overskud.

UnoEuro hører i dag til blandt de billigste webhoteller på markedet jf. Sammenligning fra HostingGuiden.dk.

Det er muligt at prisen i den kommende tid som følge af sammenlægninger kan stige yderligere. UnoEuro er en del af Zitcom-koncernen, der allerede er blevet fusioneret med ScanNet. Rammes flere af de mindre udbydere af billige webhoteller som Meebox, AzeHosting, BlackHost eller større udbydere som SurfTown af yderligere sammenlægninger vil dette også bidrage til en mulig prisstigning virksomhederne imellem.

Det hører dog med til historien, at du skal have mange domæner før en prisstigning fra 10 kroner til 20 kroner om måneden for 5 af dem vil udgøre et reelt problem for din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *