Personalegoder du ikke havde tænkt på

HR

Er du direktør for et firma, har du med sikkerhed tænkt over, hvordan du kan gøre lige netop din arbejdsplads til den bedste. At have glade ansatte betaler sig altid, for både kvalitet og kvantitet forbedres ofte, når mennesker er glade og tilfredse med arbejdspladsen, arbejdsopgaverne og ikke mindst dig – chefen. Det kan dog være svært at opfinde den dybe tallerken hver gang, uanset hvor gode intentionerne er, og derfor giver vi dig her et bud på 3 ting, du kan overveje en forbedring af på din arbejdsplads, og som dine ansatte vil takke dig for.

 

De fysiske rammer

De fysiske rammer er enormt vigtige, da psyken og derved arbejdsmoralen påvirkes heraf. Er kontoret malet i mørke, dystre farver, og tillader vinduerne ikke særlig meget dagslys, så påvirker det arbejdskvaliteten og lysten til at gå på job betragteligt. Arbejdspladsen skal være inspirerende, rar og motiverende, og det bliver det blandt andet ved masser af lys, ergonomisk korrekte kontormøbler og mange andre ting. At have fokus på udseendet af arbejdspladsen eller kontoret kan muligvis synes som mindre vigtigt, og fokus på den personlige trivsel bør da også prioriteres først – men det er vigtigt at huske, at en del af den personlige trivsel også ligger i arbejdsglæden, og ville du ikke også selv synes, at det var rarere at komme på arbejde, hvis der var lækkert at være?

 

Personlig trivsel – på og udenfor arbejdspladsen

Dine ansatte skal have det godt, det er der ingen grund til at diskutere. En glad, tilfreds ansat yder meget bedre og er også mindre syg, viser forskning. Derfor er der også rigtig god grund til at bruge tid og energi på at optimere arbejdsvilkårene, således at både du og medarbejderne får mest muligt ud af tiden, der bliver brugt. En udkørt, uinspireret medarbejder koster også dig penge, i den forstand at arbejdet bliver udført dårligere og langsommere. Man kan derfor godt argumentere for, at penge brugt på personaletrivsel, er penge sparet på sigt. Der er mange ting, du kan gøre, men noget mange ikke tænker på, det er at tænke uden for arbejdspladsens rammer. En sund hverdag gør, at koncentrations- og ydeevne blive bedre, og derfor kan du som arbejdsgiver også med fordel opfordre til en sådan én af slagsen! Prøv eksempelvis at give dine ansatte et nyt, overdække cykelskur – måske nogle vil få mere lyst til at snuppe cyklen på job? Skal det være endnu mere givende for både dig og dine ansatte, kan du ydermere prioritere et af varmgalvaniseret stål, der kan stå i mange år på trods af vind og vejr. Et stort udvalg kan du se på Hitsa.dk.

 

Husk autonomien

Giv dine ansatte større frihed og oplev, hvordan deres performances forbedres. Forskning har vist, at jo større autonomi en person bliver givet på arbejdspladsen, des bedre arbejde leverer de. Det er aldrig rart at føle sig overvåget eller styret af andre, og selvom det er det, du er til for som chef, så kan det også være en rigtig god investering at lade dem få lov selv. Vurdér evt. hvor meget frihed du kan tilbyde dine ansatte, og prøv det så af i en periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *