Klog indretning skaber medarbejdertrivsel

Arbejdsmiljø

Glade medarbejdere præsterer bedre på jobbet. Det er et faktum. God trivsel skaber godt humør. Og positivitet skaber effektivitet og produktivitet. Medarbejdere der hænger med hovedet, er derimod ikke særligt gode repræsentanter for hverken den generelle arbejdsmoral eller virksomhedens bundlinje. Som virksomhedsejer kan det derfor være klogt at gøre nogle små tiltag for at fremme tilfredsheden medarbejderne imellem.

Sygedage og dårlig trivsel hænger sammen

Der er ikke noget at sige til, at medarbejdere der ikke har det godt, heller ikke er i topform til at klare en almindelig arbejdsdag. Er der andre ting, der fylder i hovedet, så risikerer man, at arbejdet bliver udført på en halvhjertet facon. Eller med hovedet under armen, så der opstår fejl. Har man mistanke om, at der er mistrivsel i medarbejderstaben, er det derfor med at sætte ind med en handlingsplan, så kurven kan blive knækket. Medarbejdere der ikke trives på jobbet, er langt mere tilbøjelige til at gribe telefonen og indtelefonere en sygemelding. Omvendt kan mistrivsel også opstå hos medarbejdere, der døjer med helbredet og deraf ofte melder sig syge. De to ting skaber sammen en ond spiral, der er svær at komme ud af.

Smerter i bevægeapparatet

Medarbejdere der til daglig arbejder på et kontor, bruger en stor del af deres dag på at sidde ned. Sættes det på spidsen, så er der nogen, der påstår, at det at sidde ned, er det nye rygning. Om det sundhedsmæssigt er helt forsvarligt at drage en lige linje mellem de to, er ikke sikkert. Men der er hvert fald noget om snakken, når det påstås, at det er usundt at sidde ned for længe. Kontorarbejde skaber ofte gener i nakke og ryg, fordi ryggens holdning, når man sidder ved skrivebordet, ikke er optimal. Ydermere kan kontoransatte opleve sovende ben, hvis kontorstolen er indstillet forkert. Ligesom det heller ikke er uvant for medarbejdere med stillesiddende jobs, at de mister kondition og lettere bliver forpustet.

Smart kontorindretning

Begynder sygemeldingerne at tikke ind, fordi dine medarbejdere har ondt i ryggen, hovedet eller andre lignende arbejdsrelaterede skader, så er det med at skabe nye og sundere arbejdsforhold. Vælg for eksempel en Kulik basic ergonomisk kontorstol, der er ergonomisk korrekt. Sørg for at opstille hæve sænkeborde på alle arbejdsstationer, så de ansatte i løbet af dagen får mulighed for at rejse sig op og strække ben. Nogle arbejdspladser har haft stort held med at have en kontorplads eller to, hvor kontorstolen simpelthen er skiftet ud med en kondicykel eller et løbebånd. Ikke at man hele dagen lang skal dyrke konditionstræning på jobbet, men har man en eftermiddag, hvor det hele går lidt trægt, så kan en hurtig tur på kondicyklen gøre underværker for energien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *