Få flere kompetencer som superbruger af officepakken

Arbejdsmiljø

Arbejdsmarkedet i dag efterspørger medarbejdere, der har styr på IT-kompetencerne. I dag er det faktisk stort set blevet et minimumskrav, at man har indgående kendskab til officepakken. Officepakken indeholder programmer, som hver dag bliver brugt rigtig meget på arbejdspladserne. Blandt andet er programmet PowerPoint det mest anvendte program i forbindelse med at udarbejde præsentationer. Har du lyst til at få flere kompetencer på dit CV, så er et powerpoint kursus helt sikkert noget for dig. Her får du gennemgået de mest basale ting, de lidt mere avancerede ting, og så når man også igennem de rigtig avancerede ting.

Det er helt klart når man når til de rigtig avancerede arbejdsprocesser i PowerPoint og formår at holde tungen midt i munden, at man får mest ud af det. Man får selvfølgelig også al den hjælp, som man har brug for, sådan at man rigtig kan lære at udnytte alle programmets funktioner til fulde. Vælger man at tage et kursus i PowerPoint, står man helt klart langt stærkere på arbejdsmarkedet. Man har tilegnet sig nogle kompetencer, som i den grad bliver efterspurgt, og som superbruger kan man virkelig bidrage med noget på arbejdspladsen.

 

Styr på Excel

 

Har man styr på databehandling i Excel, bliver man for alvor en attraktiv arbejdskraft for arbejdsgiverne. Excel er måske det mest avancerede program i officepakken, og derfor er det også et af de sværeste at lære. Basal databehandling er ikke så svær i Excel, men der er så mange funktioner indlejret i programmet, som potentielt kan udgøre en kæmpe forskel for virksomhederne. Men det kræver vel at mærke, at man har medarbejdere, der er eksperter i at udnytte programmets potentiale fuldt ud. Derfor viser det sig også, at der er stor efterspørgsel på medarbejdere, der er superbrugere af programmet.

Det kan lade sig gøre at lære programmet at kende på egen hånd, men det er helt klart anbefalelsesværdigt at gennemføre et kursusforløb. Vælger man at tage sådan et, kan man være helt sikker på at få en udførlig gennemgang af programmet, hvor man kommer ud i hver en krog og lærer at bruge alle funktionerne. Det er også utrolig vigtigt, at man vælger at tage et kursus, hvor underviserne har stor pædagogisk indsigt. Gør man ikke det, kan man risikere at blive hægtet af undervejs, og det er virkelig ærgerligt. Man lærer det bedst, hvis det foregår i ens eget tempo, og det bliver der taget højde for i kursusforløbet.

 

Godt rustet til arbejdsmarkedet

 

Hvis man har tænkt sig at søge et job i nærmeste fremtid, så er det uden tvivl en stor fordel, hvis man kan skrive ”superbruger af officepakken” på sit CV. Det er en generel og stærk kompetence, som giver adgang til arbejdsopgaver som at lave præsentationer og at udføre avanceret databehandling. Disse arbejdsopgaver er efterhånden blevet en del af stort set alle virksomheder, og derfor er det bare vigtigt, at man har tilegnet sig disse kompetencer. Har man ikke tilegnet sig dem endnu, så kan det stadig nås, og den bedste måde at gøre det på er ved at deltage i et kursusforløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *