Sådan lukker man et anpartsselskab

Erhverv & iværksætteri

Hvis du er en af de mange danskere, som har deres eget firma, så kan det være, at det firma er et anpartsselskab, eller ApS. Og nogle gange, så skal sådanne selskaber lukkes.
Men hvordan gør man lige det? Mange af os starter ikke et firma med en forventning om at lukke det igen – derfor får du nedenfor de vigtigste informationer om at lukke en ApS-virksomhed!

Betalingsstandsning – den klassiske

Denne måde at lukke på omhandler, som navnet antyder, at man standser betalinger.
Selvfølgelig er situationen lidt mere kompliceret end som så! Kort sagt, så foregår dette ved, at alle anpartshavere underskriver, at al den gæld, som virksomheden har, er blevet betalt. Så bliver denne information indsendt til SKAT, som dermed kommer tilbage og forhåbentligt siger, at virksomheden ingenting skylder i skat.
Skal man have hjælp til betalingsstandsning fra juridisk side, så er det ofte simpelt og billigt.

Frivillig likvidation – dyrere, men sikrere

Frivillig likvidation minder lidt om betalingsstandsningen. Her er det bare ikke dig, som skriver under på, at det hele kører – det er en såkaldt likvidator.
Likvidatoren er ofte en advokat, som skal holde øje med hele lukningen af virksomheden. I samarbejde med revisor, så skal der sælges aktiver og laves regnskab over hele selskabet.
Dette koster en hel del mere, end betalingsstandsningen. Men til gengæld er processen anbefalet til større anpartsselskaber, hvor der er mange bevægelige dele, som man skal tage sig af!

Konkurs – den sørgelige

Konkurs er nok ikke den måde, hvorpå vi håber på, at vores anpartsselskab lukker. Det kan dog ske, når firmaet er insolvent, altså ikke kan betale sine regninger.
Når et firma erklæres konkurs, så kommer der en kurator ind – dette er en advokat fra Skifteretten. De skal så kigge på, hvilke aktiver, som stadigvæk findes i selskabet og fordele dem, til de kreditorer, som har ret til dem.
Denne behandling tager en hel del tid og kan være meget kompliceret. Samtidig er det nok ikke den tilgang, som nogle af os vil have, fordi det betyder, at noget er gået galt. Vil du lære mere om lukningen af selskaber, så læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *